Techniek

Over massage

 

Techniek Uitleg
Kneden Belangrijkste doel van kneden is de afvalstoffen uit de spieren te drukken, het bevordert de terugkeer van bloed en zuurstof naar het weefsel. Doordat de afvalstoffen uit de spieren verdwijnen worden de spieren minder stijf.
Bij de stoelen met kuitmassage ervaren vooral dames bij een eerste gebruik van de massagestoel, de massage als vrij stevig. Dit is nodig om daadwerkelijk de afvalstoffen echt uit de spieren te masseren. Na de massage voelen de kuitspieren weer ontspannen aan.
Petrisage is de technische naam voor kneden komt van het franse woord Petir, wat staat voor keden of hutselen.
Kloppen Ook wel bonzen, stompen of tapping genoemd. Een techniek waarbij ritmisch geklopt wordt in de rug met als doel het stimuleren van de spieren en verbeteren van de bloedsomloop.
Klappen Klappen is een techniek waarbij de zenuwuiteinden worden geprikkeld en waarbij slappe spieren op spanning worden gebracht. Klappen helpt verder om het lichaamstelsel te stimuleren en de circulatie naar bepaalde gebieden te verhogen.
Klappen is een percussie of tapotement techniek en is afkomstig van het latijnse woord Percutere
Shiatsu Shiatsu staat bekend als drukpuntmassage, waarbij met name de meridianen (energiebanen) worden gemanipuleerd. Met de shiatsu techniek worden blokkades opgeheven waardoor er meer energie beschikbaar komt.
Shiatsu is een zeer oude van oorsprong Chinese techniek en is Japan door ontwikkeld tot de huidige Shiatsu. Grondlegger is de Tokujiro Namikoshi.
Over de naam Shiatsu: Shi betekend druk in het Japans en Atsu vinger
Effecten van een shiatsu behandeling:
-maakt spieren soepel
-laat het bloed beter stromen
-brengt evenwicht in het zenuwstelsel
-bevordert de spijsvertering
-laat organen beter functioneren
-laat levensenergie stromen (vitaliserende werking)
Trillen Ook wel vibratie of vibromassage. Een massagetechniek vooral bedoelt om de spieren in een ontspannen staat te brengen.

 

Massagezetels irest, massagestoel belgie, massagestoelen belgie, massagezetel belgie kopen,

 

 

 

 

 

 

 

Soorten stoelen
De techniek en programmering van de stoelen is in te delen in 2 groepen:

Massage doelstelling Gebruiker kiest voor een massagedoelstelling, voorbeelden hiervan zijn ontspanningsmassage,
vitaliteitsmassage, massage gericht op het stimuleren van de bloedsomloop, wegnemen van vermoeidheid.
Massage gebied Uitgangspunt voor een massage is de massage van een bepaald gebied. Voorbeelden hiervan zijn nek&schouder- of onderrugmassage

De basis stoelen beschikken vooral over een gebiedsmassage, terwijl de luxere stoelen beide vormen van massage aanbieden.

De meeste stoelen zijn voorzien van airbags. Deze airbags  geven door de drukopbouw een drukmassage, die vooral gericht is op de afvoer van afvalstoffen, waardoor de spieren vitaliseren.

 

Wat wordt er gemasseerd?
Algemeen
De massage is vooral gericht op massage van nek, schouder, rug, billen en kuiten.

Armmassage
Diverse stoelen zijn voorzien van een armmassage. Deze massage werkt met airbags en geeft een drukmassage.

Voetmassage
Diverse stoelen zijn voorzien van een voetmassage. De meest uitgebreide geeft een volledige voetmassage incl. massage van de achillespees.